Belfast / Noord-Ierland excursies en omgeving Belfast

Excursies Noord-Ierland vanaf Belfast

Dé 8 beste tours omgeving Belfast en excursies Noord-Ierland

Excursies Belfast

Alle info over tours, activiteiten en excursies in de omgeving van Belfast. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen in Noord-Ierland vindt u hier:

8 Tips voor dagtochten vanaf Belfast

Verblijft u langer dan twee dagen in Belfast? Dan kan het interessant zijn om wat dagtochten in de omgeving van Belfast te gaan maken aangezien u dan waarschijnlijk de belangrijkste Belfast bezienswaardigheden wel gezien heeft. In dit artikel staan de 8 leukste excursies in de omgeving van Belfast beschreven. De absolute topattractie zijn de basaltrotsen van de Giant’s Causeway, vaak gecombineerd met verschillende bezienswaardigheden die een rol speelden bij opnames van The Game of Thrones zoals Dunluce Castle en de Dark Hedges. Wandelliefhebbers zullen warm worden van The Gobbins Cliff Path en kastelenliefhebbers van Carirckfergus Castle. Hieronder heb ik de 8 leukste excursies vanaf Belfast voor je op een rijtje gezet op basis van uitstekende beoordelingen en eigen ervaringen:

1. Excursies Noord-Ierland: Giant’s Causeway (96 km)

Belfast excursieDagtocht vanaf Belfast: Giant’s Causeway
Dagtochten BelfastNoord-Ierland excursie van de Giant’s Causeway

Op 96 kilometer ten noorden van de stad ligt aan de kust de Giant’s Causeway. Dit is een rotsformatie bestaande uit tienduizenden basaltzuilen die gekenmerkt worden door hun opvallende hoekige vormen. Ongeveer 60 miljoen jaar geleden zijn deze basaltzuilen ontstaan na een vulkaanuitbarsting uit krimpende en afkoelende lava. De Giant’s Causeway staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Doordat deze topbezienswaardigheid van Noord-Ierland niet al te ver van de hoofdstad Belfast ligt, kun je met een georganiseerde dagtocht perfect dit natuurwonder bezoeken. Veel van deze excursies maken een fraaie route langs de kust (dit is een stuk van de Causeway Coastal Route, een schitterende route van 200 mijl langs de kust die helemaal van Belfast naar Derry loopt) of combineren de tour met een bezoek aan Game of Thrones locaties zoals Dunluce Castle of The Dark Hedges.

Tip: Zelf heb ik hele positieve ervaringen met deze Giant's causeway excursie vanaf Belfast die je voor een leuke prijs in één dag een prachtig stuk van zowel de Giant’s Causeway als Noord-Ierland laat zien. U heeft verder de keuze uit de volgende Giant’s Causeway dagtochten vanaf Belfast:

Vergelijk excursies

2. Game of Thrones Tours

Dagtochten Noord-IerlandExcursie naar de Dark Hedges in Noord-Ierland
Bezienswaardigheden omgeving BelfastGame of Thrones tours: grotten van Cushendun

Belfast is de thuisbasis van de populaire televisieserie Game of Thrones en biedt tal van tours voor fans van de show. Er zijn verschillende Game of Thones tours beschikbaar die je meenemen naar filmlocaties in en rond Belfast, waaronder Castle Black (bijvoorbeeld Magharmorne Quarry), Winterfell en The Stormlands. Andere tours gaan naar andere delen van Noord-Ierland, waaronder de prachtige landschappen van de Dark Hedges (King’s Road) en de Giant's Causeway, die ook prominent in de show voorkomen. Maak verder een stop in Carnlough Harbor waar Arya Stark zwom, bij de grotten van Cushendun waar de rode priesteres Melisandre het leven schonk aan een schaduwmoordenaar of de opnamelokaties van Ballintoy Harbor.

Ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Belfast, in het plaatsje Banbridge, ligt verder een belangrijke Game of Thrones studio. Je kunt deze rondleiding (inclusief transfer vanaf Belfast) boeken door de studio en originele rekwisieten en kostuums bekijken. Ontdek tijdens de studiotour hoe een van 's werelds beste tv-series ooit is gemaakt en tot leven is gebracht op het scherm.

Er zijn verder verschillende soorten Game of Thrones-tours beschikbaar vanaf Belfast voor fans van de show die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. De meest geboekte tours vanaf Belfast:

Boek Game of Thrones tours

3. The Gobbins Cliff Path (32 km)

The Gobbins Cliff PathThe Gobbins Cliff Path een topattractie in Noord-Ierland
Excursies vanaf belfastVanaf Belfast een tour naar Gobbins Cliff Path

The Gobbins Cliff Path is een beroemd wandelpad langs de Noord-Ierse kust op 32 kilometer afstand van Belfast. Het pad is gelegen bij het dorpje Islandmagee en biedt bezoekers een unieke kans om de prachtige kustlijn van Noord-Ierland te bewonderen. Het pad loopt langs steile kliffen, door tunnels en over houten bruggen, wat het een avontuurlijk en uniek uitstapje maakt. Voor wandelliefhebbers is deze route met prachtige uitzichten op zee een van de leukste dagtochten uit Belfast. Wanneer je niet over een eigen auto beschikt zul je eerst met de trein (website Translink) naar Ballycarry moeten gaan vanwaar het nog twintig minuten lopen is naar het bezoekerscentrum. Het is wel belangrijk om via deze website vooraf uw tickets te reserveren voor deze wandeltocht.

4. Carrickfergus Castle (18 km)

Belfast omgevingDe haven met Carrickfergus Castle
Bezienswaardigheden Noord-IerlandExcursie vanaf Belfast: Carrickfergus Castle

Carrickfergus Castle is een middeleeuws kasteel in de gelijknamige plaats Carrickfergus en ligt aan de noordelijke oever van de rivier Belfast Lough. Het kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw door de Normandiërs en staat bekend om zijn imposante uiterlijk en rijke geschiedenis. Het kasteel is een van de oudste en best bewaarde kastelen in Ierland en biedt bezoekers de kans om terug te gaan in de tijd en te ontdekken hoe het leven er in de Middeleeuwen uit zag. Bovendien biedt het uitzicht vanaf de muren van het kasteel een prachtig uitzicht op de omgeving. Het museum van het kasteel herbergt nu historische tentoonstellingen en kanonnen uit de 17e tot de 19e eeuw. Vanuit Belfast rijdt u met de trein (website Translink) in een half uur naar Carrickfergus waardoor het een makkelijke dagtocht vanuit Belfast is.

5. Cave Hill Country Park (5 km)

Dagtocht vanaf BelfastBegin uw wandeling bij Belfast Castle
Bezienswaardigheden vanaf BelfastSchitterend panorama vanaf het fort op Cavehill

Belfast Castle is een kasteel gelegen aan de voet van de heuvel van Cavehill en ligt ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Belfast. Dit Victoriaanse kasteel werd gebouwd tussen 1867 en 1870 en is tegenwoordig een populaire plek voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Het kasteel is maar beperkt te bezoeken; zo is er alleen een slaapkamer in de stijl van 1920 te bekijken en bevat het kasteel het Cavehill Country Park bezoekerscentrum.

Hoofdreden om hier naartoe te gaan: Cavehill is vooral een populair recreatiegebied en biedt prachtige uitzichten over de stad en de omgeving. De 368 meter hoge rotsachtige heuvel is bekend om zijn karakteristieke vorm; Cave Hill wordt beschouwd als de inspiratie voor Gulliver’s Travels, waarbij schrijver Jonathan Swift zich inbeeldde dat Cave Hill leek op de vorm van een slapende reus die de stad bewaakte. De heuvel biedt talloze wandelpaden en routes voor mountainbikers. Bovenop de top ligt McArt’s fort voor het beste panorama over Belfast. Zijn naam dankt Cavehill aan enkele (door de mens gemaakte) grotten. Vlakbij Cavehill Country Park ligt verder Belfast Zoo, de dierentuin van de stad.

6. Touwbrug van Carrick-a-Rede (85 km)

Belfast omgevingCarrick-a-Rede, eiland voor de Noord-Ierse kust
Excursie vanaf BelfastTouwbrug van Carrick-a-Rede

De touwbrug van Carrick-a-Rede is een populaire toeristische attractie niet ver van de Giant’s Causeway nabij het plaatsje Ballintoy. De hangbrug, oorspronkelijk bedoeld om de zalmvissers te helpen, verbindt het vaste land met een klein rotsachtig eiland en is ongeveer 20 meter lang. Hoewel de brug op het eerste gezicht klein lijkt, biedt hij een adembenemend uitzicht op de kliffen en de zee beneden. Het is een populair uitje voor liefhebbers van de natuur en avontuur.

Bij de volgende excursies aan de Giant's Causeway is een bezoek aan Carrick-a-Rede ook inbegrepen:

7. Derry-Londonderry (114 km)

Omgeving BelfastExcursie vanaf Belfast: de stad Derry (Londonderry)
Bezienswaardigheden Belfast omgevingDe stadsmuren van Derry in Noord-Ierland

Derry, ook wel bekend als Londonderry, is een stad met een rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Het is de tweede grootste stad in Noord-Ierland en ligt aan de rivier de Foyle. De stad staat bekend om haar prachtige 17e eeuwse stadsmuur en het Peace Bridge-wandelpad, dat een prachtig uitzicht biedt op de stad. Derry is ook de thuisbasis van de historische Guildhall, waar bezoekers de geschiedenis van de stad kunnen ontdekken. Vanuit Belfast kunt u Derry bezoeken met een directe treinrit van 2 uur (website Translink) en één van de leukere steden om te bezoeken wanneer u wat langer in Noord-Ierland verblijft.

8. Ierland: Dublin (167 km)

Belfast toursEen dagtocht naar Dublin in Ierland
Noord-Ierland excursiesDublin Castle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Belfast naar Dublin te reizen. De meest populaire optie is om met de trein te gaan, wat ongeveer 2 uur duurt. Dublin is de hoofdstad van Ierland en staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en levendige sfeer. De stad heeft een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder de Trinity College Library, waar je het Book of Kells-manuscript kunt bewonderen, en het Dublin Castle, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Ierse geschiedenis. Bovendien is de stad bekend om zijn levendige muziek- en uitgaansscene, met talloze pubs en clubs waar je kunt genieten van livemuziek en authentieke Ierse dans. Kortom, Dublin is een geweldige plek om te bezoeken voor wie geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis en het Ierse leven. Tips voor activiteiten in Dublin:

tours Belfast
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Noord-Ierland gehad door de goede reistips over de activiteiten, bezienswaardigheden en excursies in Belfast."