Belfast / Activiteiten & Tours

Belfast Activiteiten & Tours

Dingen om te doen in Belfast: beste activiteiten en Belfast tours

Tours Belfast

Alle info over tours, activiteiten en excursies in Belfast. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen in Belfast vindt u hier:

Tips voor activiteiten in Belfast

Er is een mooi aanbod van activiteiten, tours, wandeltochten en excursies in Belfast. Per categorie heb ik voor u de meest interessante activiteiten en dingen om te doen bij elkaar gezet:

1. The Troubles Tours

Om de verhalen achter Falls Road en Shankill Road goed te begrijpen is het de beste manier om op pad te gaan met een gids. Op mij heeft deze ‘The Troubles Tour’ enorme indruk gemaakt, waarbij ik 3 uur op pad ging met eerste een loyalistische ex-politieke gevangene door Falls Road. Halverwege de tour word je via een van de gates in de Peace Wall overgedragen aan een ex-lid van de veiligheidstroepen van de ‘Unionisten’. Beide partijen doen er alles aan om jou te overtuigen van hun kant van het verhaal (meer info en reserveringen). Verder zijn de Black Cab Tours een goed alternatief om meer te weten te komen over 'The Troubles' in Belfast:

2. Giant's Causeway excursies vanuit Belfast

Op 96 kilometer ten noorden van Belfast ligt aan de kust de Giant’s Causeway. Dit is een rotsformatie bestaande uit tienduizenden basaltzuilen die gekenmerkt worden door hun opvallende hoekige vormen. Ongeveer 60 miljoen jaar geleden zijn deze basaltzuilen ontstaan na een vulkaanuitbarsting uit krimpende en afkoelende lava. De Giant’s Causeway staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Doordat deze topbezienswaardigheid van Noord-Ierland niet al te ver van de hoofdstad Belfast ligt, kun je met een georganiseerde dagtocht perfect dit natuurwonder bezoeken. Veel van deze excursies maken een fraaie route langs de kust of combineren de tour met een bezoek aan Game of Thrones locaties zoals Dunluce Castle of The Dark Hedges.

3. The Game of Thrones Tours

Er zijn verder verschillende soorten Game of Thrones-tours beschikbaar vanaf Belfast voor fans van de show die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. De meest geboekte tours vanaf Belfast:

4. Wandeltours met gids

Wil je met een gids op pad en interessante kanten ontdekken van de stad Belfast? De beste wandeltours in Belfast:

5. Overige activiteiten in Belfast

tours Belfast
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Noord-Ierland gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Belfast."