Belfast / Bezienswaardigheden & Activiteiten

Belfast bezienswaardigheden

24x Wat te doen in Belfast Noord-Ierland - Highlights & Activiteiten

Belfast bezienswaardigheden

Wat te doen in Belfast en Noord-Ierland? Bezienswaardigheden Belfast Top 10, een overzicht van toeristische attracties, highlights en activiteiten. Wat zijn de bezienswaardigheden in Belfast en omgeving?

Belfast bezienswaardigheden - 24x Wat te doen in Belfast?

Ga je binnenkort op stedentrip naar Belfast in Noord-Ierland en ben je benieuwd wat de belangrijkste Belfast bezienswaardigheden, activiteiten en highlights zijn? In onderstaande Top 23 krijg je een goed beeld wat Belfast te bieden heeft, zoals het beroemde Titanic museum, het iconische stadhuis en de bewogen geschiedenis die terug is te zien in de Peace Wall en Crumlin Road Gaol. Maar ook in de omgeving van Belfast zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te zien zoals de bijzondere rotsformaties van de Giant Causaway. Lees meer over de 23 leukste dingen om te doen in Belfast en Noord-Ierland en Wat te doen in Belfast en omgeving:

Bezienswaardigheden in het Titanic Quarter

1. Titanic Belfast

Wat te doen in Belfast Noord-IerlandHet Titanic Museum, dé bezienswaardigheid van Belfast
Bezienswaardigheden BelfastSS Nomadic bezoeken bij Titanic Belfast

Eén van de meest bekende prestaties uit de geschiedenis van de stad Belfast is de Titanic. Dit droomschip werd gebouwd in de doks van de haven van Belfast en zonk door een ijsberg tijdens haar eerste reis in 1912. Precies honderd jaar later werd er op de historische plek een indrukwekkend museum geopend onder de naam ‘Titanic Belfast’. In het moderne museum onderga je met je ticket de ‘Titanic Experience’, een zelfgeleide tour van ongeveer twee uur waarbij het hele verhaal van de Titanic wordt verteld aan de hand van interactieve animaties, prachtige beelden, verhalen van reizigers en scheepsbouwers tot aan de laatste rustplaats op de bodem van de zee. Het museum zorgt ervoor dat het verhaal van het iconische schip echt tot leven gaat komen en bevat eveneens een geanimeerde kabelbaanrit.

📌 Tip: Doordat Titanic Belfast een gigantische toeristische trekpleister is geworden is het aanbevolen vooraf tickets te reserveren. Doordat het helaas niet mogelijk is een tijdslot te reserveren is het tijdens drukke dagen raadzaam om juist vroeg op de dag het museum te bezoeken zodat u maar kort hoeft te wachten op het eerst beschikbare tijdslot.

Reserveer uw tickets

2. SS Nomadic

In de aangrenzende Hamilton Dock bij het Titanic Museum kun je aan boord stappen van de SS Nomadic, het nog enige overgebleven en goed gerestaureerde schip van de White Star Line. Het schip was destijds bedoeld om passagiers en post naar de Titanic te vervoeren en de stijlvolle inrichting geeft een mooi beeld van de tijdsgeest. Een bezoek aan de SS Nomadic zit inbegrepen bij dit standaardticket van Titanic Belfast.

3. HMS Caroline

HMS Caroline is een voormalig oorlogsschip van de Royal Navy gelegen in de haven van Belfast. Het schip werd gebouwd in 1914 en diende tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. In 2011 werd het schip gerestaureerd en omgebouwd tot een museum, en sindsdien is het een populaire toeristische attractie in de stad. Bezoekers kunnen het schip bezoeken met zijn tentoonstellingen bekijken, waaronder de machines, het interieur en gebruikte wapens (officiële website).

Bezienswaardigheden Belfast Noord-IerlandHMS Caroline in de haven van Belfast
Belfast wat doenHet Titanic Dock met het Pump House

Andere bezienswaardigheden in Belfast Titanic Quarter

Op tien minuten loopafstand ten noorden van het Titanic museum ligt ook het Titanic Dock & Pump House (reserveer hier uw Titanic Distillers Signature Tour & Whiskey Proeverij). Dit is de plek van het droogdok waarin aan de Titanic is gewerkt en het aangrenzende pompgebouw. Tot 2021 zat hierin een klein museum gevestigd, maar momenteel is het niet meer te bezoeken omdat het complex wordt omgebouwd tot een whiskey destilleerderij die in 2023 zal openen. Verder ligt op de scheepswerf ook het Titanic Hotel Belfast (website Titanic Hotel Belfast), gevestigd in het gebouw dat ooit het hoofdkantoor was om o.a. de Titanic te tekenen. Het museumachtige viersterrenhotel is nu een van de meest bijzondere plekken om te overnachten in Belfast. Verder ligt in de Titanic Studios een voormalige Game of Thrones studio (deze kunt u niet bezoeken, wel kunt u een dagtocht boeken naar de Game of Thrones studios in Banbridge, 40 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Verder ligt W5 (website) in Titanic Quarter het interactieve en op kinderen gerichte wetenschaps- en ontdekkingsmuseum.

4. In stadscentrum: Belfast City Hall

Highlights BelfastBezienswaardigheden: Belfast City Hall
Belfast highlightsDe Titanic Memorial voor het stadhuis

De Belfast City Hall is het openbare stadhuis van de stad Belfast. Het statige en imposante gebouw is de meest opvallende bezienswaardigheid in het stadscentrum. In 1888 kreeg Belfast van Queen Victoria de status als stad waarna de stad door middel van de bloeiende linnen, scheepsbouw en machine-industrie een enorme groei doormaakte. Bij deze groei hoorde ook een nieuw stadhuis welke in 1906 werd geopend grenzend aan het Linen Quarter. Rondom het stadhuis ziet u verschillende monumenten zoals een monument voor Queen Victoria en van verschillende burgermeesters evenals een Titanic Memorial Garden. U kunt de City Hall als openbaar gebouw vrij bezoeken. Bij binnenkomst in de Grand Entrance zal uw oog ten eerste vallen op het vele marmer en glas-in-lood. Daarna kunt u een gratis bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling verdeeld over 16 ruimtes van het stadhuis over o.a. de geschiedenis, de industrie, de religieuze en politieke scheidingen van de stad tot de bekende inwoners van Belfast.

The Troubles highlights in Belfast

5. Peace Wall

BelfastDe Peace Wall van Belfast
Wat doen in Noord-IerlandBijzonder wonen bij de muur

In 1969 verschenen in Belfast de eerste muren van de ‘Peace Wall’ tussen de nationalistische katholieke en unionistische protestantse wijken na het steeds hoger oplopende conflict van ‘The Troubles’. Tegenwoordig zijn er in Noord-Ierland tientallen muren (waarvan de meeste zich in Belfast bevinden) met een lengte van ruim 21 kilometer met enkele doorgangen die in de avond gesloten worden. Met name in de armere en achtergestelde gebieden van Belfast zijn de vredesmuren belangrijk om conflicten tussen beide groepen te voorkomen. De meest prominente vredesmuur is de muur tussen het gebied van Falls Road en Shankill Road. De Peace Wall staat vol met (politieke) graffiti en is op sommige plekken wel 8 meter hoog. Er zijn plannen om in 2023 te beginnen met het afbreken van de muren, maar voor veel inwoners van Belfast spelen de muren een belangrijke rol in hun gevoel van veiligheid.

Hoewel je de Peace Wall makkelijk zelf kunt bezoeken is mijn aanbeveling om dit onder leiding van een gids te doen. Niet vanwege de veiligheid, maar wel om het verhaal van ‘The Troubles’ beter te leren begrijpen en op historisch belangrijke plekken rond de muur te komen. Zonder de verhalen van een gids kijk je alleen maar naar een ‘stuk muur’. Voor een bijzondere tour over The Troubles en de Peace Wall heeft u twee opties:

📌 Optie 1: ‘The Troubles’ Tour

‘The Troubles’ Tour: Bij deze wandeltour die je zou kunnen kennen uit het reisprogramma ‘Reizen Waes’ maak je een 3 uur lange wandeling door beide wijken rond Falls Road en Shankill Road. Het eerste deel van de tour krijg je het verhaal vanuit een loyalistische ex-politieke gevangene te horen. Halverwege de tour word je via een van de gates in de Peace Wall overgedragen aan een ex-lid van de veiligheidstroepen van de ‘Unionisten’. Beide partijen doen er alles aan om jou te overtuigen van hun kant van het verhaal, waardoor deze tour écht indruk op u zal maken. Een absolute aanbeveling! U kunt via deze website uw ‘The Troubles Tour’ reserveren.

Reserveer Troubles Tour

📌 Optie 2: Black Cab Tour

Black Cab Tour: Met deze Black Cab tour die ongeveer een uur duurt ga je met een kenmerkende zwarte taxi langs muurschilderingen en historisch belangrijke locaties van beide wijken Falls en Shankill. De taxichauffeur vertelt daarbij achtergrondverhalen vanuit beide kanten van het conflict zodat je je eigen standpunt kunt gaan vormen. U kunt via deze website uw ‘Black Cab Tour’ reserveren.

Reserveer Black Cab Tour

6. Falls Road

Belfast activiteitenFalls Road, de katholieke wijk van Belfast bezoeken
Belfast NoorderlichtMust do: met een gids langs 'The Troubles'

Falls Road is de hoofdweg in het Westen van Belfast die loopt door de nationalistische, katholieke wijk. De weg met de aangrenzende wijk ‘Falls Road’ speelde jarenlang een belangrijke rol in het conflict van The Troubles. Dit armere deel van de stad bestaat grotendeels uit woningen en kan als overwegend arbeiderswijk worden gezien. In 1969 werden in dit gebied verschillende huizen in brand gestoken en werden zes katholieken vermoord, wat deze avond als het begin markeerde van ‘The Troubles’. Het gebied is daarna toneel geworden van verschillende aanslagen en rellen. Aan Falls Road kun je o.a. een herdenkingstuin bezoeken en kom je de nodige politieke muurschilderingen tegen. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is de enorme muurschildering van Bobby Sands op de zijmuur van de kantoren van Sinn Féin op de hoek van Sevastopol Street. Verderop in de straat bij de hoek van Northumberland Street bevindt zich een reeks muurschilderingen die de Internationale Solidariteitsmuur heet. Dit is een serie muurschilderingen van internationale figuren die betrokken zijn geweest bij de strijd voor vrijheid. Voor wie zwaar geïnteresseerd is in het conflict kun je tot slot ook nog een bezoek brengen aan het 'Eilen Hickey Irish Republican History Museum' (website) gelegen aan Conway Mill.

7. Shankill Road

Noord-Ierland bezienswaardighedenShankill Road, de wijk van protestanten unionists
Belfast northern-irelandPolitieke muurschildering in Shankill Road

Shankill Road is de andere belangrijke hoofdweg van West-Belfast en loopt door de gelijknamige wijk Shankill Road. Dit is de protestantse arbeiderswijk bestaande uit ‘unionisten’ (of ‘loyalisten’ genaamd). De inwoners van deze wijk voelen zich sterk verbonden met het Verenigd Koninkrijk en in deze wijk ontstond dan ook bijvoorbeeld de UVF (Ulster Volunteer Force) en de UDA, beide groeperingen die verschillende aanslagen pleegden op katholieke doelen. Omgekeerd vonden er vanuit de IRA weer verschillende aanslagen plaats in Shankill Road in o.a. een kroeg en een viswinkel. Ook in deze wijk kom je tal van politieke muurschilderingen en gedenktuinen tegen.

📌 Tip: Om de verhalen achter Falls Road en Shankill Road goed te begrijpen is het de beste manier om op pad te gaan met een gids. Op mij heeft deze ‘The Troubles Tour’ enorme indruk gemaakt, waarbij ik 3 uur op pad ging met eerste een loyalistische ex-politieke gevangene door Falls Road. Halverwege de tour word je via een van de gates in de Peace Wall overgedragen aan een ex-lid van de veiligheidstroepen van de ‘Unionisten’. Beide partijen doen er alles aan om jou te overtuigen van hun kant van het verhaal (meer info en reserveringen).

Reserveer Troubles Tour

8. Crumlin Road Gaol

Belfast bezoekenDe gevangenis Crumlin Road Gaol
Belfast sightseeingSightseeing: Tunnel van Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol is de beruchte gevangenis die in 1845 werd gebouwd in Belfast en zijn deuren sloot in 1996. Tegenwoordig kun je de gevangenis bezoeken als een toeristische bezienswaardigheid. Tijdens deze rondleiding kom je langs de cellen, de tunnel die in verbinding staat met het gerechtsgebouw en komen verhalen van gevangenen tot leven. Van politieke verhalen en ontsnappingen tot aan de zeer duistere geschiedenis. Deze gevangenis uit de Victoriaanse tijd zal je een completer beeld geven van het politieke conflict van ‘The Troubles’ (meer info en tickets reserveren).

Tickets Crumlin Road Gaol

Minder beladen bezienswaardigheden in Belfast

9. Ulster Museum

Belfast bezienswaardighedenHet nationale museum van Noord-Ierland bezoeken
wat te doen in BelfastHet monumentale Queens University

In het zuiden van Belfast, gelegen in de botanische tuinen ligt het grootste en nationale museum van Noord-Ierland, het Ulster Museum. Het museum heeft een zeer veelzijdige collectie van kunst, archeologie, etnografie, zoölogie tot geologie. Of je nu wat wilt leren over de inheemse fauna, Noord-Ierse geschiedenis, Egyptische mummies, meteorieten of van moderne kunst, dit gigantische museum is zo divers dat iedereen hier aan zijn of haar trekken komt. En het beste; het Ulster Museum is gratis te bezoeken (museum website). Verder ligt op 200 meter afstand het prachtige historische pand van de Queens University.

10. Botanische tuin

Doen in Noord-IerlandDe botanische tuinen van Belfast
Belfast bezoekenWat te doen in Belfast: Palm House bezoeken

De botanische tuinen liggen in het zuiden van Belfast grenzend aan het Ulster Museum en dichtbij het monumentale van de Queens University. De botanische tuinen stammen uit 1828, destijds bedoeld om vooral exotische bomen en planten te laten zien. Tegenwoordig is het park geliefd als ontmoetingsplek voor o.a. de studenten van Queens University en worden er tal van evenementen en concerten georganiseerd. In de tuinen zijn er naast o.a. een rozentuin, Alpentuin en beeldende kunst twee enorme opvallende Victoriaanse kassen die u ook gratis kunt bezoeken. Ten eerste het opvallende Palm House vol met tropische planten en zelfs paradijsvogels. De tweede kas is de Tropical Ravine met vele oude zaadplanten bromelia’s en orchideeën.

11. St. George’s Market

Belfast stadDe St. George’s Market
wat te zien in Belfast northern-irelandWat te doen in Belfast: St. George's Market

De St. George Market is een overdekte markthal aan East Bridge Street en werd gebouwd op het einde van de 19e eeuw. Op vrijdag (8:00 – 14:00 uur), zaterdag (9:00 – 16:00 uur) en zondag (10:00 – 16:00 uur) kun je aan de sfeervolle markthal van Belfast bezoeken. De markt is zowel gericht op non-food zoals antiek, handgemaakte kunst en kleding als op kramen met voedsel met groente, vlees en kruiden. Vaak zijn er op de markt ook optreden van live-muziek wat het een gezellige plek maakt om even rond te kijken tijdens uw stedentrip Belfast.

12. Doen: dagtocht Giant’s Causeway

Belfast excursieDagtocht vanaf Belfast: Giant’s Causeway
Dagtochten BelfastNoord-Ierland excursie van de Giant’s Causeway

Wanneer je iets langer verblijft in Belfast is de stad de ideale uitvalsbasis om één van de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Ierland te bezoeken. Op 96 kilometer ten noorden van de stad ligt aan de kust de Giant’s Causeway. Dit is een rotsformatie bestaande uit tienduizenden basaltzuilen die gekenmerkt worden door hun hoekige vormen. Ongeveer 60 miljoen jaar geleden zijn deze basaltzuilen ontstaan uit krimpende en afkoelende lava na een vulkaanuitbarsting. De Giant’s Causeway staat nu zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Doordat deze topattractie van Noord-Ierland niet te ver van de hoofdstad ligt, kun je met een georganiseerde dagtocht perfect deze highlight bezoeken. Veel van deze tours maken een mooie kustroute of combineren de dagtocht met een bezoek aan Game of Thrones locaties zoals Dunluce Castle of de Dark Hedges.

📌 Tip: Zelf heb ik hele positieve ervaringen met deze Giant's causeway excursie vanaf Belfast die je voor een leuke prijs in één dag een prachtig stuk van zowel de Giant’s Causeway als Noord-Ierland laat zien. U heeft verder de keuze uit de volgende Giant’s Causeway dagtochten vanaf Belfast:

Boek Excursie Giant's Causeway

13. Cathedral Quarter

De Cathedral Quarter is de meest bruisende wijk en vormt het oude centrum van Belfast. Het is de wijk grenzend aan de Saint Anne’s Cathedral en de plek waar u moet zijn voor livemuziek en het bruisende nightlife. Aan de smalle geplaveide straatjes met de nodige (niet-politieke) street art liggen tal van hippe tentjes. Een aantal leuke bars en beergardens om te bezoeken zijn bijvoorbeeld The Dirty Onion: misschien wel de meest bekende bar in Belfast gevestigd in een oude opslagplaats. In de gezellige en grootste beergarden van Belfast is elke avond livemuziek en een garantie voor een goede sfeer. De Duke of York ligt enigszins verscholen in een steegje en is een sfeervol ingerichte bar vol met spiegels, prullaria, foto’s en plakkaten aan de muur. Andere leuke plekken met livemuziek zijn bijvoorbeeld McHugh’s, Sunflower, The Garrick Bar en de John Hewitt Bar. Voor een cocktail kun je weer uitstekend terecht bij het bijzonder ingerichte The Spaniard.

Belfast Noord-IerlandThe Dirty Onion in Cathedral Quarter
Saint Anne’s CathedralSaint Anne’s Cathedral

Wat verder te doen in Belfast Cathedal Quarter?

Daarnaast is het ook een culturele wijk met verschillende theaters, galerieën en culturele evenementen. Hier ligt ook het moderne Metropolitan Arts Centre (MAC, website), een veelzijdig cultureel centrum met o.a. een theater en wisselende kunsttentoonstellingen (website). Liefhebbers van 19e eeuwse architectuur nemen in Cathedral Quarter even een kijkje binnen in de Great Room van het vijfsterren The Merchant Hotel (website The Merchant Hotel) om de tijden van weleer te herbeleven. Voor de Game of Thrones fans is er ook een bijzondere bezienswaardigheid in de wijk. In heel Noord-Ierland zijn 10 met hout ingesneden deuren te vinden met scenes uit de serie. In Cathedral Quarter kun je één van deze Game of Thrones deuren vinden bij de Dark Horse bar.

14. Saint Anne’s Cathedral

De kathedraal is de bekende bezienswaardigheid aan Donegall Street van de Cathedral Quarter. De Saint Anne’s Cathedral is gebouwd in romaanse stijl. Bezienswaardigheden van de kathedraal zijn de Spire of Hope (de 40 meter hoge roestvrijstalen naald die in 2007 werd geplaatst naast de kathedraal), het unieke herdenkingsmonument Titanic Pall en de enige tombe van de kerk, namelijk de tombe van Lord Carson. Bijzonder aan de kathedraal is dat deze de zetel is van twee verschillende bisdommen.

15. Belfast sightseeing op de fiets

Eén van de leukste manier om in korte tijd veel van Belfast te ontdekken is met een fietstour. Een lokale gids neemt je mee langs de belangrijke Belfast bezienswaardigheden en vertelt de interessante verhalen van de complexe geschiedenis van de stad, evenals goede tips voor de rest van je stedentrip. Met deze Belfast Highlights Fietstour ga je in drie uur langs hoogtepunten zoals de Peace Wall, de scheepshelling van de Titanic en ontdek je de mooiste street art (meer info en reserveren fietstour).

Boek uw fietstour

Belfast sightseeingBelfast sightseeing op de fiets
The Crown Liquor SaloonMust see: The Crown Liquor Saloon

16. The Crown Liquor Saloon

Aan Great Victoria Street, tegenover het Grand Opera House, ligt The Crown Liquor Saloon, ook wel bekend als de Crown Bar. Een bezoek aan deze traditionele bar is een ware Victoriaanse tijdreis naar 1885 met het prachtige interieur van Italiaans houtsnijwerk, mozaïektegels, glas-in-loodramen toen het faam maakte als gin-paleis. Zowel aan de binnen als buitenzijde zult u verbaasd staan van de fijne details en mag het terecht de naam van mooiste pub in Belfast dragen. Ontdek het zelf onder het genot van een Guinness of om een hapje te eten.

17. Albert Memorial Clock Tower

Op Queen’s Square staat de opvallende klokkentoren van Belfast, ook wel bekend als de Albert Memorial Clock Tower. Door zijn opvallende verschijning is het één van de meest iconische bezienswaardigheden in Belfast. Het zandstenen monument dat een gedenkteken is voor Prins Albert, de overleden prins-gemaal van Queen Vitoria, is 35 meter hoog en werd gebouwd tussen 1865 en 1869. In het monument zijn bijvoorbeeld mooie decoraties te vinden van leeuwen, bloemen en engelen. Verder zit er in de klokkentoren een klok van maar liefst 2 ton die van grote afstand te horen valt.

Belfast bezoekenAlbert Memorial Clock Tower
BelfastCS Lewis Square: The Chronicles of Narnia

18. CS Lewis Square

In het oosten van Belfast ligt CS Lewis Square, een boomrijk plein vernoemd naar de in Belfast geboren schrijver CS Lewis welke bekend is geworden als auteur van ‘The Chronicles of Narnia’. Op het openbare en groene plein zijn in 2016 zeven grote bronzen sculpturen geplaatst gebaseerd op 'The Lion, The Witch and The Wardrobe'. Bij het plein zit in een café verder The Eastside Visitor Centre.

19. Van Belfast Castle naar Cavehill

Dagtocht vanaf BelfastBegin uw wandeling bij Belfast Castle
Bezienswaardigheden vanaf Belfast Noord-IerlandSchitterend panorama vanaf het fort op Cavehill

Belfast Castle (wel 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum gelegen) is een historisch kasteel gelegen aan de voet van de heuvel van Cavehill. Het Victoriaanse kasteel werd gebouwd tussen 1867 en 1870 en is tegenwoordig een populaire plek voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Het kasteel is maar beperkt te bezoeken; zo is er alleen een slaapkamer in de stijl van 1920 te bekijken en bevat het kasteel het Cavehill Country Park bezoekerscentrum.

Hoofdreden om naar Cavehill te gaan: het is vooral een populair recreatiegebied en biedt prachtige uitzichten over de stad en de omgeving. De 368 meter hoge rotsachtige heuvel is bekend om zijn karakteristieke vorm; Cave Hill wordt beschouwd als de inspiratie voor Gulliver’s Travels, waarbij schrijver Jonathan Swift zich inbeeldde dat Cave Hill leek op de vorm van een slapende reus die de stad bewaakte. De heuvel biedt talloze wandelpaden en routes voor mountainbikers. Bovenop de top ligt McArt’s fort voor het beste panorama over Belfast. Zijn naam dankt Cavehill aan enkele (door de mens gemaakte) grotten. Vlakbij Cavehill Country Park ligt verder Belfast Zoo, de dierentuin van de stad.

20. Grand Opera House

Het Grand Opera House aan Great Victoria Street in het Linen Quarter is het theater welke geopend werd in 1895. De architectuur wordt gekenmerkt door een oosterse stijl en het mooie interieur biedt nog dagelijks voorstellingen aan ruim 1000 toeschouwers. Behalve het bijwonen van een voorstelling (website theater) kunt u in het theater een kleine tentoonstelling bekijken over de 125-jarige geschiedenis van het theater.

Bezienswaardigheden in BelfastActiviteiten: Grand Opera House
Belfast bezienswaardigheidSt. Malachy’s Church

21. St. Malachy’s Church

Ten zuiden van de Belfast City Hall ligt op zo’n 250 meter afstand de St. Malachy’s Church. Deze katholieke kerk werd tussen 1841 en 1844 gebouwd en lijkt van de buitenkant een beetje op een Tudor-kasteel. Wat het interieur zo uniek maakt is het waaiergewelfde plafond, welke is naar het voorbeeld van de Henry VII-kapel in Westminster Abbey. Geen kerk om speciaal voor om te lopen, maar als je in de buurt bent om even een vlugge blik naar binnen te werpen.

22. The Big Fish – The Salmon of Knowledge

The Big Fish – The Salmon of Knowledge is een kunstwerk gelegen in de wijk Donegall Quay. Het opvallende werk is gemaakt door John Kindness en stelt een reusachtige forel voor, die bekend staat als de 'Salmon of Knowledge' uit de Ierse folklore. Het is gemaakt van beton en staal en is 9 meter hoog en 15 meter lang en is gemakkelijk te vinden aan de oevers van de rivier de Lagan.

Activiteiten BelfastThe Big Fish – The Salmon of Knowledge
Belfast bezienswaardighedenDe Parliament Buildings

23. Parlementsgebouwen

De Parliament Buildings liggen maar liefst 6 kilometer ten oosten van het stadscentrum en worden omgeven door de grote tuinen van het landgoed Stormont Estate. Tijdens een stedentrip is dit vanwege de bereikbaarheid niet de meest voor de hand liggende Belfast bezienswaardigheid. Het parlementsgebouw is tijdens werkdagen wel geopend voor publiek en u kunt er zelfs tours volgen met een gids. Juist het landgoed is een geliefde plek voor de lokale bevolking om te wandelen, picknicken en voor andere evenementen.

24. Nog meer excursies in de omgeving

Dagtochten Noord-IerlandExcursie naar de Dark Hedges in Noord-Ierland
Bezienswaardigheden omgeving BelfastCarrickfergus Castle

Bij een langer verblijf dan twee dagen kan het interessant zijn om wat dagtochten in de omgeving van Belfast te gaan maken. In dit artikel staan de 8 leukste excursies in de omgeving van Belfast beschreven. De absolute topattractie zijn de basaltrotsen van de Giant’s Causeway, vaak gecombineerd met verschillende bezienswaardigheden die een rol speelden bij opnames van The Game of Thrones zoals Dunluce Castle en de Dark Hedges. Wandelliefhebbers zullen warm worden van The Gobbins Cliff Path en kastelenliefhebbers van Carrickfergus Castle. Ook kan het interessant zijn om Londonderry te bezoeken, de tweede stad van Noord-Ierland.

8x Excursies omgeving Belfast

Waar liggen de highlights in Belfast?

FAQ Bezienswaardigheden Belfast - Wat te doen in Noord-Ierland

Wat zijn de Top 10 bezienswaardigheden in Belfast?

De bekendste attracties van Belfast zijn in het Titanic Quarter het museum Titanic Belfast en het naastgelegen schip SS Nomadic. In het stadscentrum staat de prachtige Belfast City Hall en 's avonds is Cathedral Quarter de meest sfeervolle wijk. Verder zijn er bezienswaardigheden rondom het conflict van The Troubles zoals de Peace Wall en de gevangenis Crumlin Road Gaol. In dit artikel leest u alles over de Top 20 Belfast bezienswaardigheden.

Wat zijn leuke excursies vanaf Belfast?

Vanaf Belfast kunt u mooie dagtochten maken in de prachtige groene omgeving van Noord-Ierland. De absolute highlight zijn de prachtige basaltrotsen van de Giant's Causeway. Daarnaast kunt u vele lokaties bezoeken die gebruikt zijn bij opnames van The Game of Thrones, zoals de Dark Hedges en Dunluce Castle. Meer info over de leukste excursies vanaf Belfast.

Welke musea heeft de hoofdstad van Noord-Ierland?

In Belfast zijn er twee musea die tot de topattracties behoren. Dit zijn Titanic Belfast, een interactief museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de RMS Titanic, die in 1912 in Belfast werd gebouwd. Ten tweede het Ulster Museum, het grote nationale museum van Noord-Ierland en bevat o.a. een grote collectie kunst en natuurhistorische objecten. In dit artikel leest u alles over Wat te doen in Belfast.

Belfast bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Noord-Ierland gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Belfast."